TRackS 3 Projects to TRackS 5? [Resolved]

T-RackS - High End Mastering & Mixing suite and single effects

TRackS 3 Projects to TRackS 5? [Resolved]

Postby paulmmartin » Wed Oct 02, 2019 11:51 pm

Late to the party. Just installed TRack 5. Cannot load any of my TRack 3 projects. Is there an easy way to upgrade these files so version 5 will recognize them?
Many thanks.
paulmmartin
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 17, 2011 12:18 am

Re: TRack 3 Projects to TRack 5?

Postby DarkStar » Thu Oct 03, 2019 1:18 pm

Hello paulmmartin and welcome to the forum.

The T-RackS 3 ("TR3") and T-RackS 5 ("TR5") plug-ins are different plug-ins as far as your DAW is concerned. So no automatic replacement will occur.

It sounds like you do not have T-RackS 3 installed.

You might try this:
-- install T-RackS 3 - the standalone program and plug-ins can exist alongside TR5,
-- load a project and insert the TR5-equivalent plug-in next to each TR3 plug-in,
-- set the TR5 plug-in to the same settings as in the TR3 plug-in,
-- repeat for each TR3 plug-in,
-- remove all the TR3 plug-ins from the project,
-- save the project with a slightly different name,
-- repeat for each project.

Make sure that the TR3 and TR5 versions of each project sound as you want. If not then nudge the TR5 project. When you are happy you can uninstall TR3; you can always reinstall it later.

-------------------------------------
Notes:
(a) The project files for some DAWs are editable; it might be enough to find the TR3 plug=in names and change them to the TR5 equivalents.
(b) If there are load of controls to set, you could try this (I am not 100% sure that it works):
-- save the TR3 plug-in's state as a preset.
-- find it on disk (in ...Documents\IK Multimedia\T-RackS 3\Presets\.. here)
-- copy it to the equivalent TR5 folder,
-- and rename it to have a .tr5m file extension,
-- load that preset into the TR5 plug-in.
(c) Make a good back-up copy of all the projects using TR3, just in case.
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 4153
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK

Re: TRack 3 Projects to TRack 5?

Postby paulmmartin » Fri Oct 04, 2019 4:25 pm

Thanks Dark Star. :D
paulmmartin
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 17, 2011 12:18 am

Re: TRack 3 Projects to TRack 5?

Postby DarkStar » Fri Oct 04, 2019 4:42 pm

To help out other users, what method(s) did you use?
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 4153
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK

Re: TRack 3 Projects to TRack 5?

Postby paulmmartin » Sat Oct 05, 2019 10:02 am

Uninstalled TR5 and downgraded for now. All of my albums are saved under project files and didn't want to redo them at this time. Solution proposed is really a full remaster of each CD. Going to take a bunch of time to do it. Will consider in the future. Thanks again for your assistance.
Sincerely,
Paul
paulmmartin
 
Posts: 3
Joined: Sun Apr 17, 2011 12:18 am

Re: TRack 3 Projects to TRack 5?

Postby DarkStar » Sat Oct 05, 2019 3:49 pm

As this thread has been resolved by the original poster it will be marked as such and locked to keep the forum tidy.
  • If you are the original poster and wish to add a comment please ask a Moderator to unlock the thread.
  • If you are reading this thread because you are having similar issues or have questions of a related nature, please feel free to start a new topic.
  • Remember that similar symptoms do not mean the same problem or solution.
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 4153
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK


Return to T-RackS Mixing & Mastering