Bend Control issue

Discussions about MODO BASS - the first physically modeled electric bass virtual instrument

Bend Control issue

Postby Rene De Wael » Sun Jun 02, 2019 6:32 pm

Hi.
After few couple of days diving into Modo, I encounter this problem.
Control Bend with CC 05 ( default ) or After touch ( That I have programmed on my Nektar panorama ).
As soon as I manipulate the dedicated controller, bend work fine until I go back to zero.
At this time Modo go crazy, wrong notes, wrong velocity, some notes desapears.
I have to unload the instance and reload it in the mixer slot to get it working fine again.
Am i alone with this issue ?
Thanx.

Mac OSX 10.12.6
Logic Pro 10.4.4
Mac Mini late 2012 ( i7 ), 16 gig ram.
Rene De Wael
 
Posts: 5
Joined: Thu May 30, 2019 7:50 pm

Re: Bend Control issue

Postby garfy » Mon Jun 03, 2019 8:37 am

Hi Rene De Wael

I have just tested this on an identical set-up (except for the MIDI controller) and it has behaved as expected, with no craziness or need to reload.

I think setting a ticket up with official IK Support here https://www.ikmultimedia.com/contact-support/mi/ is your best option.
System Specs: 2012 Mac Mini 2.6 i7 & 2015 MBP 2.2 i7, 16GB RAM
macOS10.13.6
Logic 10.4.5 Reason 8.3
Various IK, NI, Waves, Softube, Eventide, XLN software
Focusrite 18i20 x 2, Novation ReMote 25SL
garfy
Moderator
 
Posts: 766
Joined: Thu Oct 20, 2011 6:09 pm
Location: Comfy chair, UK

Re: Bend Control issue

Postby Rene De Wael » Mon Jun 03, 2019 10:19 am

Hi Garfy
Interesting.
How did you process ?
What controller ? ( I mean what number )
Manualy, automation ?

Ok for the ticket.
Regards.
Rene De Wael
 
Posts: 5
Joined: Thu May 30, 2019 7:50 pm

Re: Bend Control issue

Postby garfy » Tue Jun 04, 2019 3:59 pm

Rene De Wael wrote:How did you process ?
What controller ? ( I mean what number )
Manualy, automation ?


I used a Novation Launch Control with a knob set to output CC#5 and used it simultaneously to playing on my MIDI keyboard.
System Specs: 2012 Mac Mini 2.6 i7 & 2015 MBP 2.2 i7, 16GB RAM
macOS10.13.6
Logic 10.4.5 Reason 8.3
Various IK, NI, Waves, Softube, Eventide, XLN software
Focusrite 18i20 x 2, Novation ReMote 25SL
garfy
Moderator
 
Posts: 766
Joined: Thu Oct 20, 2011 6:09 pm
Location: Comfy chair, UK

Re: Bend Control issue

Postby Rene De Wael » Wed Jun 05, 2019 1:31 pm

Ok.
Very weird since it’s the only parameter in all my plugs witch not work properly.
Maybe a re-install.
Anyway I’ll go for a ticket.
Thanx again.
Rene De Wael
 
Posts: 5
Joined: Thu May 30, 2019 7:50 pm


Return to MODO BASS