Preset Xchange

AmpliTube 4, AmpliTube Custom Shop, MESA/Boogie®,Orange™, Fender™, Hendrix™, Metal, Ampeg® SVX, Preset XChange, more for Mac/PC

Re: Preset Xchange - loading AT3 presets into AT4

Postby whhf54 » Wed Nov 21, 2018 10:42 am

If U have AT3 presets U want to use in AT4 to make them work in AT4 U can 'Import Legacy Presets'. AT4 will load them and then U need to save them using AT4 'save as' function in the location of your choice.

Unfortunately U have to do this for each preset U want to keep, but it's a simple process. U need to know where the AT3 presets are located on your system and browse to that location in the box that opens when U click on 'Import Legacy Presets' . A browser box called 'Import Legacy Presets Root Folder' opens click on 'Browse' and a very familiar window opens, locate your AT3 preset and follow the instructions that pop up. Use AT4 'save as function' and U can rename or adjust the info about the preset.
( :idea: eg to locate a preset in AT3's Fender 65' Twin menu - factory location is normally -
... /Documents/IK/AT3/Presets/Fender/65' Twin/... - AT4 will remembers the AT3 location when U go back to load another.
:?: (Full instructions see page 36 in AT4's user manual section 4.4 - Importing Legacy Presets') :)

(note: U can save them in a general location and them simply move them into the location in the drop down menu of AT4 U wish. I found this faster then putting in to the menu directly.)
whhf54
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 10, 2012 11:43 pm

Preset Xchange - How to use AT3 patches on AT4

Postby lusiciliano » Fri Jan 04, 2019 1:18 pm

Hi Amplitube 4 Users! There is a simple way to use AT3 patches on AT4! I mean you should change old extention [file name].AT3 with [file name].AT4. I did it with my legacy presets now I regullary use them on AT4 platform!
Cheers!
lusiciliano
 
Posts: 1
Joined: Tue Nov 28, 2017 2:01 pm

Re: Preset Xchange

Postby sszogg » Fri Feb 08, 2019 11:04 pm

Wouldn't an Exchange site increase IK's position in the market? People are going to gravitate to tech that can be easily shared, especially with something like this...bring back the Xchange.
sszogg
 
Posts: 1
Joined: Mon Apr 09, 2018 11:21 pm

Re: Preset Xchange

Postby carlaz » Tue Feb 12, 2019 9:22 pm

If you're on Facebook, you can search for an "Amplitube 4 Preset Exchange" group, and join. It just lets people post individual presets, etc., so there's no real organization of anything -- but ... it's something!
--
"Lords of rock ... grace us with your mighty love ...."
http://soundcloud.com/carledlundanderson
https://carledlundanderson.bandcamp.com/
User avatar
carlaz
1K Club
 
Posts: 1065
Joined: Wed Dec 14, 2011 9:00 pm
Location: Colombia

Re: Preset Xchange

Postby svenjohn » Thu Jun 13, 2019 8:18 am

Come on IK! Support the product we all paid for and create a Preset XChange for Amplitube 4 so users can share and download presets. This does not seem too difficult. I am going to quit buying any of your products until this is done.
svenjohn
 
Posts: 1
Joined: Thu Jun 13, 2019 7:39 am

Previous

Return to AmpliTube Guitar Amp & FX modeling