Amplitube 4 Midi Control Change

AmpliTube 4, AmpliTube Custom Shop, MESA/Boogie®,Orange™, Fender™, Hendrix™, Metal, Ampeg® SVX, Preset XChange, more for Mac/PC

Amplitube 4 Midi Control Change

Postby skidude88 » Tue Sep 22, 2020 7:11 pm

Built my own Stomp box, 5x Momentary switches and a cheap clone Arduino Pro Micro.

Everything works great, using 3 switches for a Program Change and 2 Switches for Control Change (learning the Global CC# for Next Preset & Previous Presets)

Only problem is when I close down Amplitube and reload - only the 3x PC's continue to work.

The Midi registers the CC's (in that the Midi Square goes red when switches are pressed) , but nothing actually changes.

Just relearning the CC#'s doesn't fix it - I have to "Clear All" , re-learn again - then the Next and Previous Presets work OK?

Anyone else come across this bug? and know how to fix it?

Just upgraded from 4.9 to 4.10 and issue still persists :(
skidude88
 
Posts: 4
Joined: Sat Aug 24, 2019 12:45 am

Re: Amplitube 4 Midi Control Change

Postby Peter_IK » Wed Oct 14, 2020 6:51 pm

I'm not sure what would cause this, I've had no such issues with MIDI controllers like iRig Stomp I/O and others personally. Since it has been a while with no other users chiming in, I'd suggest opening a ticket with IK Support via http://www.ikmultimedia.com/contact-support if you have not already done so. I'm sure they can help you sort out what is happening.

Thank you.
IK Multimedia. Musicians First.
YouTube - Facebook - Twitter
Need help? Our support team will be happy to help and can be reached at this link.
User avatar
Peter_IK
Kingpin
 
Posts: 15313
Joined: Thu Nov 18, 2010 3:40 pm
Location: Everywhere


Return to AmpliTube Guitar Amp & FX modeling