MODO Bass and AmpliTube

Discussions about MODO DRUM physically modeled drums and MODO BASS - the first physically modeled electric bass virtual instrument

MODO Bass and AmpliTube

Postby gmagerr » Tue Mar 20, 2018 3:10 pm

Hi all,

It would be really cool if MODO Bass could somehow hook into AmpliTube, and select from all of the AmpliTube Bass heads and cabinets. You would of course have to own a copy of AmpliTube, but it would be very cool.

Any plans to integrate the two

Thanks
gmagerr
 
Posts: 6
Joined: Wed Dec 20, 2017 3:24 pm

Re: MODO Bass and AmpliTube

Postby Peter_IK » Tue Mar 20, 2018 4:05 pm

The best way to do this is to use MODO BASS as an instrument and AmpliTube as an effect on that instrument track in a DAW. To do so in a single standalone software would be very resource-intensive due to physical modeling and our guitar gear modeling DSP being very complex even separately.
IK Multimedia. Musicians First.
YouTube - Facebook - Twitter
Need help? Our support team will be happy to help and can be reached at this link.
From the rules: Moderator decisions are not a matter for forum discussion and are final.
User avatar
Peter_IK
Kingpin
 
Posts: 17539
Joined: Thu Nov 18, 2010 3:40 pm
Location: Everywhere

Re: MODO Bass and AmpliTube

Postby PerryD » Wed Mar 21, 2018 3:10 am

If your computer lacks the cpu headroom, you can always render MODO to audio without internal MODO amps and then process the MODO audio track with Amplitube as an effect. SVX 2 sounds very good with MODO.
PerryD
 
Posts: 21
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:56 am


Return to MODO DRUM & MODO BASS