Plugin installed, but not recognized [Resolved]

Discussion about MixBox and T-RackS

Plugin installed, but not recognized [Resolved]

Postby jehrjnk » Tue Apr 06, 2021 1:01 am

Hi, I have an older standalone plugin "TrackS 3 Black 76.dll" that I have moved to a new computer. It is properly installed, authorized and the dates, version, name, etc are exactly the same. I can load it as a new plugin on a project but my previous projects say it can't find it when they load....They find all of them except this one. The only difference is that it is showing "0" as the VST identifier, where the last computer has a ten digit VST identifier assigned. I am using the same version of Sonar.

Any thoughts on how to resolve this? Any help would be much appreciated.

Thanks, Jehr
jehrjnk
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 05, 2021 11:05 pm

Re: Plugin installed, but not recognized

Postby DarkStar » Tue Apr 06, 2021 11:22 am

That sounds more like a Sonar issue to me.

You mentioned a different VST Id. That might be the cause of the problem your previous projects may also contain the VST Id, which is then checked before loading the plug-in. Where are you seeing that number?
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 6524
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK

Re: Plugin installed, but not recognized

Postby jehrjnk » Tue Apr 06, 2021 5:48 pm

Thanks Darkstar,

You may be right that it is a Sonar issue. In the Sonar plugin manager, you can select the plugin and it shows you a VST ID. I'll check around the Sonar forums as well.

Thank you.
jehrjnk
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 05, 2021 11:05 pm

Re: Plugin installed, but not recognized

Postby DarkStar » Tue Apr 06, 2021 5:57 pm

Just a guess - could the 32-bit and 64-bit editions of the plug-in have different Ids?
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 6524
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK

Re: Plugin installed, but not recognized

Postby jehrjnk » Wed Apr 07, 2021 5:06 pm

Hi DarkStar,

I did manage to get it working. I reinstalled this plugin and re-scanned all the VSTs again. Presto, it is now recognized by the old projects. Thanks for your help.
jehrjnk
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 05, 2021 11:05 pm

Re: Plugin installed, but not recognized [Resolved]

Postby DarkStar » Wed Apr 07, 2021 7:01 pm

Good oh :)

----------------
As this thread has been resolved bythe original poster it will be marked as such and locked to keep the forum tidy.
  • If you are the original poster and wish to add a comment please ask a Moderator to unlock the thread.
  • If you are reading this thread because you are having similar issues or have questions of a related nature, please feel free to start a new topic.
  • Remember that similar symptoms do not mean the same problem or solution.
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 6524
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK


Return to Mixing & Mastering with T-RackS and MixBox